<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-PJMLCP" <br>height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

Sadarbībā ar šefpavāru izveidotas trīs sirds veselībai draudzīgas receptes

Sadarbībā ar šefpavāru izveidotas  trīs sirds veselībai draudzīgas receptes

01.12.2015

  • Lai aktualizētu jautājumus par sirds un asinsvadu veselības riska faktoriem, Slimību profilakses un kontroles centrs jau trešo gadu organizē informatīvo kampaņu “Mīli savu sirdi!”. Šogad kampaņas ietvaros kopā ar veikalu tīkla “Rimi Gardēžu” komandas dalībnieku un šefpavāru Normundu Baranovski izveidotas trīs receptes – zupa, pamatēdiens un saldais ēdiens, kuru sastāvdaļas un pagatavošanas veids ir draudzīgs sirds un asinsvadu veselībai. Recepšu lapas ar uztura speciālista komentāriem ikvienam interesentam jau ir pieejamas Rimi veikalos visā Latvijā.

Kampaņas ietvaros Rimi gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis ir radījis trīs ēdienu receptes:

  • pikanto ķirbju krēmzupu,
  • krāsnī ceptu foreles fileju ar siltiem lēcu salātiem
  • saldajam ēdienam – ābolu-dzērveņu kraukšķi.
  • Tie ir garšīgi, vienkārši pagatavojami un arī veselīgi ēdieni, kas papildinās ikvienas ģimenes ikdienas vai svētku galdu.
  • “Rimi arvien ir aktīvi iesaistījies veselīga dzīvesveida popularizēšanā, piemēram, šī gada sākumā uzsākām sadarbību ar Bērnu slimnīcu, atverot Latvijā pirmo svara korekcijas programmu bērniem, organizējam Rimi bērnu maratonu, tāpat Rimi ir Latvijā pirmais veikalu tīkls, kas pieņēmis lēmumu netirgot enerģijas dzērienus personām, kas jaunākas par 18 gadiem, iesaistoties arī daudzās citās veselīga dzīvesveida popularizēšanas aktivitātēs,” skaidro Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.
  • Uztura speciālisti atgādina, cik svarīgi atcerēties, ka veselīgs un sirdij noderīgs ēdiens ir vienkāršs un garšīgs, tāpat ieteicams, lai tā sastāvdaļas būtu sezonālas, svaigas un Latvijā audzētas. Radot jaunās receptes, arī ēdiena pagatavošanas veids ir “sirdij draudzīgs” – tvaicēšana, sautēšana, vārīšana, viegla apcepšana. Lai uzturs veicinātu, nevis grautu sirds un asinsvadu veselību, ikdienā jālieto daudz augļu un dārzeņu, pākšaugu, graudaugu un riekstu, divas reizes nedēļā vēlams ēst zivis, savukārt jāizvairās no treknas gaļas, taukvielām bagātiem piena produktiem un konditorejas izstrādājumiem.
  • Šogad kampaņas “Mīli savu sirdi!” ietvaros īpaša uzmanība tiek pievērsta ēšanas paradumu ietekmei uz sirds veselību, tāpēc notiek aktīva sadarbība ar vietām, kurās cilvēki iegādājas pārtikas produktus, bauda ēdienu vai meklē veidus, kā to pagatavot. Zaļajos tirdziņos sirds veselībai vērtīgu produktu tirgotāju stendos tika izvietotas informatīvās uzlīmes un informatīvie materiāli. Pagājušajā nedēļā noslēgusies restorānu un kafejnīcu akcija “Te mīl Tavu sirdi!”, kā arī turpinās sadarbība ar populārākajiem ēst gatavošanas blogiem, piedāvājot receptes virtuālajā vidē.

Informācijas avots: SPKC